Rolurile pe care le jucăm

0
1037
Te salut, dragă cititorule !!!!
Astăzi…te invit să devi din ce in ce mai conștient de rolurile pe care cu toții le jucăm la un moment dat,…. și să înțelegi cum bunele intenții te pot duce către cele mai urâte experiențe doar pentru că nu esti conștient de eventualele pericole ale raporturilor defectuoase de comunicare sau de adevărata natură a persoanelor cu care interacționezi.
Desigur…în întreaga lui viață omul iși atribuie multe roluri și atitudini permisive sau manipulative, însă eu…astăzi, prin acest articol, te invit să conștientizezi orice situație în care ai avut un rol de salvator sau de victimă și să înțelegi cum poți să renunți la aceste tendințe limitative pentru a-ți asuma cu adevărat atitudinea de Adult.
Pentru a înțelege aceste aspecte, e important de realizat faptul că rolurile pe care noi le adoptăm în viața de zi cu zi reprezintă manifestările fizice ale programărilor mentale la care am fost supuși pe tot parcursul vieții.
Aceste roluri operează din Dualitate, ca stadiu al conștiinței,… si întotdeauna urmăresc un interes. Dinamica intereselor din spate înclină balanța puterii în favoarea celui care ascunde mai mult si ia decizii pentru amândoi. Cu alte cuvinte, dacă un salvator se va implica la maxim, victima devine si mai neajutorată, ajunge să inventeze abuzuri doar așa de dragul atenției și… își recadrează toate percepțiile conform interesului ei.
Victima capătă performanța de a transforma abuzul în putere si ajunge să-si urle sau să-si smiorcăie trăirile peste tot, fără niciun pic de demnitate. Evident, există situații conflictuale și blocaje la orice persoană si este important să si le clarifice in liniste, în sufletul ei, să se lepede de orice tendință de vaicareală și să caute soluțiile în proximitatea ei, iar cei care se vor eroi să-si caute validarea în altă parte, așa nu se vor mai abandona pe ei.
În acest fel….oamenii ies din Dualitate si reusesc să manifeste adultul din ei, atrăgând persoane dintr-o altă realitate care le oglindesc ce este mai bun în ei.
In concluzie, a salva pe cineva nu inseamna a ajuta, înseamnă a te lăsa parazitat, controlat si manipulat de orice ființă josnică care poate să joace un rol.
Ajutorul nu creează dependență si nici nu are vreun interes, el este feedbackul vieții la ceea ce emiți tu, ca vibrație…ca vocație.
Astazi iti recomand un ghid practic cu învataturi esențiale, exercitii si meditatii preluate din cartea Puterea prezentului a lui Eckahrt Tolle
Îți mulțumesc!
Articolul precedentRugăciunea vs. Meditația
Articolul următorRelațiile autentice vs. Relațiile karmice
Eu sunt Rodica Iancu, life coach, terapeut theta healing și am o practică de peste 16 ani în consiliere individuală și de grup, coaching și terapii alternative (theta healing, regresii în alte vieți, consiliere spirituală). Datorită muncii mele în domeniul spiritual, am dezvoltat mai multe instrumente și metode de creștere a nivelului de conștiință, fapt care ajută la dezvoltarea puterii de creație și la restabilirea echilibrului și armoniei. Deși eu am lucrat în mai multe domenii, având job-uri multiple, au trecut mulți ani până să realizez faptul că încercam tot timpul să satisfac nevoile altora și să îndeplinesc dorințele lor, muncind foarte mult într-o direcție greșită pentru mine, o direcție impusă de alții. Aceeași situație se întâmpla și pe plan personal, unde lăsam tot timpul de la mine ” Ca să fie bine !” Cred că se regăsesc mulți oameni în această schemă, unde senzația principală este că – cu cât rezolvi mai multe probleme cu atât apar mai multe, iar asta se întâmplă deoarece controlul este la altcineva, fiind setați din copilărie să ne focalizăm pe nevoile altora, renunțând la ale noastre, doar din dorința de a ajuta sau de a asculta. Doar că povestea se poate rescrie,… ușor, ușor, învățând cum este să-ți stabilești propriul rol, cel care cu adevărat ți se potrivește.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.