Relațiile autentice vs. Relațiile karmice

0
1384
Bine te-am regăsit dragă cititorule, astăzi vreau să-ți vorbesc despre tipurile de relații, despre scopul lor și direcția pe care ne-o dau în viață.
Pentru a înțelege relațiile e important să ne referim la natura lor, dar mai ales la iubire ca mod de viață pentru că, atunci când ne referim la relații, iubirea este scopul tuturor.
Desigur… relațiile pot fi clasificate în multe categorii, dar eu vreau să mă limitez la cele romantice pentru că, consider eu….că ele sunt motorul în viață, iar pentru a înțelege dinamica lor ne putem raporta în mod direct la karmă, ca moștenire de viață.
Astfel, din acest punct de vedere, relațiile romantice pot fi karmice sau autentice,adică relația cu un suflet pereche.
Este simplu de observat felul cum cele două relații se diferențiază dacă ai căpătat ceva cultură în domeniul dezvoltării personale si nu te-ai grabit la căsătorie în prima tinerețe pentru a continua tiparele moștenite .
Practic…este nevoie de consumarea unor relații Karmice pentru a ajunge la o relatie autentică cu un suflet pereche. De ce? Pentru că la început se proiectează unul din părinți în parteneri, iar noi jucăm rolul celuilalt părinte. Pe parcurs, învățăm să renunțăm si ne dezvoltăm propriile preferinte, ne scuturam de comportamentele nedorite și ne riscam la decizii diferite. Pur si simplu așa ne dezvoltăm, apoi ne proiectăm propriile dorințe.
Cu alte cuvinte, relațiile Karmice sunt relațiile pe care le avem cu proiecțiile părinților, iar relația cu sufletul pereche reprezintă relația cu proiecția ta, cu ceea ce tu ai definit în mintea ta.
Este evident faptul că… dacă nu am facut pace cu unul dintre părinți, atitudinile acestuia se vor proiecta în relațiile noastre, în comportamentul nostru sau al celuilalt prin reacții nepotrivite și conflicte, întrucât karma predată de familie se exprimă până ce este rezolvată.
Dacă am exclus un părinte din suflet…. vom exclude și partenerul sau vom fi excluși,….excluși de context, de situații dificile, de incompatibilități.
Așadar, pentru a ajunge cât mai repede la o relatie autentică cu un suflet pereche e important să nu luăm totul personal, să privim situația prin contextele trecute pentru a integra acel aspect total, acceptat și apoi abandonat (ex: eu nu sunt mama, eu nu sunt ca tata, nici celalalt nu e ca unul dintre ei sau ca altcineva dinainte….e un aspect al meu) .
Dacă am judecat, am urât sau am exclus un părinte, eliberăm acele emoții și includem în sufletul nostru alte semințe care permit sufletului pereche să intre.
Prin urmare, te invit la un exercițiu – orice gând negativ despre persoana iubită care îți vine în minte în următoarea săptămână abandonează-l, trimite-l în lumină, renunță la el scuturându-te din tot corpul, apoi pune în minte contrariul, o sămânță din iubire….nu contează că nu corespunde cu realitatea, mâine așa, poimâine așa….și în câteva luni vei constata că ai trasat alte limite, că ai transformat relația ta cu iubire.
Pentru a înțelege mai bine cum putem rezolva karma de familie, prin transcenderea nivelelor de conștiință te invit să citești cărțile lui David Hawkins
Îți multumesc!
Articolul precedentRolurile pe care le jucăm
Articolul următorAlcoolismul – efectul unui destin întors
Eu sunt Rodica Iancu, life coach, terapeut theta healing și am o practică de peste 16 ani în consiliere individuală și de grup, coaching și terapii alternative (theta healing, regresii în alte vieți, consiliere spirituală). Datorită muncii mele în domeniul spiritual, am dezvoltat mai multe instrumente și metode de creștere a nivelului de conștiință, fapt care ajută la dezvoltarea puterii de creație și la restabilirea echilibrului și armoniei. Deși eu am lucrat în mai multe domenii, având job-uri multiple, au trecut mulți ani până să realizez faptul că încercam tot timpul să satisfac nevoile altora și să îndeplinesc dorințele lor, muncind foarte mult într-o direcție greșită pentru mine, o direcție impusă de alții. Aceeași situație se întâmpla și pe plan personal, unde lăsam tot timpul de la mine ” Ca să fie bine !” Cred că se regăsesc mulți oameni în această schemă, unde senzația principală este că – cu cât rezolvi mai multe probleme cu atât apar mai multe, iar asta se întâmplă deoarece controlul este la altcineva, fiind setați din copilărie să ne focalizăm pe nevoile altora, renunțând la ale noastre, doar din dorința de a ajuta sau de a asculta. Doar că povestea se poate rescrie,… ușor, ușor, învățând cum este să-ți stabilești propriul rol, cel care cu adevărat ți se potrivește.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.