Justificarea vs. Asumarea

0
377

Toată lumea spune că …să fi fericit este o alegere, eu spun că e o stare de “A fi” si de “A iubi” în care poți să creezi liniștit. Atunci când nu știi să iei decizii ferme sau le amâni, opțiunile sunt limitate, iar alegerile nu există.

Justificarea nu ține loc de asumare a unei decizii, aceasta amână sau neagă nevoia de renunțare și de înlocuiere a unei disfuncții, făcând din situația actuală un rău necesar.

Oamenii se mint singuri că au ales bine și aduc justificări deplorabile cu care să întărească lipsa unei decizii, …..și de aici jihadul sau efectele negative (O criză, un faliment, o pierdere materială importanta ….până la boli si alte “bucurii”). Toate aceste manifestari sunt efectele justificărilor eronate și ale concluziilor limitate cu care oamenii resping niște decizii.

De aceea, e important să înțelegem că deciziile trebuie asumate, nu justificate!!!!…….În caz contrar deciziile revin, la pachet cu o criză, pentru a fi rectificate si declarate de la momentul în care care au rămas blocate.

Concluzia ar fi că …dacă vrei să nu pierzi bani sau sănătatea copiilor e important să mai renunți la orgolii, să.ti revizuiesti comportamentul și să mai apreciezi niște oameni…iar atunci totul se va mai linisti 💎

Articolul precedentRefuzul iubirii
Articolul următorIubirea ascunsă
Eu sunt Rodica Iancu, life coach, terapeut theta healing și am o practică de peste 16 ani în consiliere individuală și de grup, coaching și terapii alternative (theta healing, regresii în alte vieți, consiliere spirituală). Datorită muncii mele în domeniul spiritual, am dezvoltat mai multe instrumente și metode de creștere a nivelului de conștiință, fapt care ajută la dezvoltarea puterii de creație și la restabilirea echilibrului și armoniei. Deși eu am lucrat în mai multe domenii, având job-uri multiple, au trecut mulți ani până să realizez faptul că încercam tot timpul să satisfac nevoile altora și să îndeplinesc dorințele lor, muncind foarte mult într-o direcție greșită pentru mine, o direcție impusă de alții. Aceeași situație se întâmpla și pe plan personal, unde lăsam tot timpul de la mine ” Ca să fie bine !” Cred că se regăsesc mulți oameni în această schemă, unde senzația principală este că – cu cât rezolvi mai multe probleme cu atât apar mai multe, iar asta se întâmplă deoarece controlul este la altcineva, fiind setați din copilărie să ne focalizăm pe nevoile altora, renunțând la ale noastre, doar din dorința de a ajuta sau de a asculta. Doar că povestea se poate rescrie,… ușor, ușor, învățând cum este să-ți stabilești propriul rol, cel care cu adevărat ți se potrivește.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.