Te salut dragă cititorule și astăzi vreau să-ți vorbesc despre echilibrul dintre yin și yang… și felul în care el se dobândește, prin conștientizare și prin recadrare a relațiilor de viață.
În mintea fiecărui om există anumite personaje, iar acestea prind viață în exterior prin oamenii pe care îi întâlnim, iar dacă comportamentul acestora nu este de dorit sau ei nu ne convin, putem foarte ușor să îi reconstruim. Nu putem reproșa unui om că nu este așa cum noi ne dorim, dar putem modifica în mintea noastră ce fel de oameni vrem să întâlnim.
Dacă ne dorim de la partenerul sau de la partenera noastră ceva diferit, un alt tip de comportament sau o altă atitudine, tot ce trebuie să facem este să nu ne mai exprimam opinia în mod critic și să ne focalizăm pe schimbare în dialogul nostru interior. Este posibil ca acele critici să fi atras din start un tip de partener care să corespundă ideilor formulate, poate fi vorba de criticile unui părinte la adresa celuilalt părinte sau de criticile noastre la adresa partenerului anterior. Astfel, înlocuim criticile cu ceea ce preferăm la un partener și acesta va veni către noi… sau poate comportamentul partenerului actual se va schimba în acea direcție.
Desigur, dacă părerea unui bărbat despre femei este că aceasta trebuie să alerge după el, să îl cucerească și să-i facă viața mai ușoară, el va întâlni femei cu casă, cu un job bine plătit și o atitudine masculină în acea relație. Însă, pentru faptul că el nu se comportă ca un bărbat, va fi veșnic nemulțumit și va căuta întotdeauna feminitatea la alte femei, pătrându-și totuși pretențiile de cocotă masculină. Așa că, ar fi indicat să ne axăm pe ceea ce suntem noi și apoi să înțelegem cam ce anume ni se potrivește, iar dacă ne dorim cu totul altceva, schimbarea trebuie să înceapă cu noi, adăugând personalității noastre noi calități care să corespundă cu cele solicitate de noi la partener.
Acest subiect îmi aduce aminte de un personaj care mi-a reproșat la un moment dat că eu nu știu ce vreau, referindu-se la faptul că nu mi-am mutat domiciliul, job-ul și toate celelate acareturi pentru el, tocmai ca el să nu se deranjeze prea mult. Adică, pentru el o femeie trebuia să facă toate schimbările necesare doar pentru a fi eligibilă unei relații, uitând că este treaba bărbatului să facă curte și acțiuni concrete pentru a cuceri o femeie, iar apoi femeia să decidă dacă acel bărbat merită să se facă anumite schimbări pentru el.
Această experiență spunea despre mine, la acea vreme, că bărbatul meu interior nu-și cunoaște bine rolul pentru că o parte din masculinitate este manifestată de mine, iar momentul acelui reproș a fost ideal pentru a renunța la o parte din acea energie și a schimba raportul dintre feminin și masculin în interiorul meu. Trebuia să văd acel absurd în care un bărbat își cere drepturile de femeie pentru ca eu să mă relaxez mai mult, să fiu mai pasivă și mai receptivă, să nu mai acționez în locul lor și pentru ei…pentru că într-un final – ”Femeia crează, bărbatul acționează” – iar prin ”a crea” eu înțeleg: a medita, a te bucura și a căuta mereu în interiorul tău resursele care te fac fericită,… și asta se reflectă în exterior prin acțiunile partenerului tău.
Pentru a reaiza orice schimbare în câmpul conștiinței si in realitatea noastră e important să înțelegem intentia, în acest sens iti recomand o carte – Puterea Intenției de Wayne W. Dyer
Îți mulțumesc!