Contextul general vs. Contextul specific

0
553

Contextul specific și contextul general conturează universul interior al unui om și este nevoie de înțelegerea lor pentru a putea evolua cât mai ușor, într-un mod conștient.

Astfel, contextul general este câmpul conștiinței și privește ființa la modul general, cu bune si cu rele, realizându-se o medie prin stabilizarea nivelului de conștiință, iar contextul specific reprezintă egoul și privește doar aspectele pe care le avem de îmbunătățit. Prin sesiunile de coaching intuitiv se abordează egoul in mod specific, raportandu-ne la un cadru general mai înalt, adică la nivelele superioare ale conștiinței, respectiv starea de observator și starea de iluminare.

Prin raportarea la aceste nivele superioare ale conștiinței, noi clarificăm situațiile prin prisma adevărului revelat de intuiție, și nu a unei stări subiective precum cea de de salvator sau de adult detașat, echilibrat prin minte și performanțe profesionale.

Pentru a ajunge la intuiție este necesar să dobândim profesionalismul și nivelul performanței în orice domeniu am lucra, pentru ca mai apoi să renunțăm la ele, având încredere absolută în această comunicare. Asta nu înseamnă să nu ne mai folosim calitățile noastre dobândite în ani de muncă, însă este important să înțelegem faptul că acestea nu mai reprezintă un punct de referință, făcând comparație cu perfectiva mult mai înaltă a divinității.

Prin intuiție noi învățăm să dobândim privirea de ansamblul a oricărei situații cu care ne confruntăm,… iar apoi să ne lăsăm completați, ajutați și inspirați de oricine vine către noi  care se sincronizează perfect cu nevoia de moment. Acesta completează cadrul general ce este orchestrat ca prin magie de câmpul conștiinței, și nu de ambițiile noastre.

Noi dezvoltăm această intuiție, prin renunțarea graduală la atașamentele ego-ului, la dorința acestuia de a avea întotdeauna dreptate, ieșind astfel din contextul specific al eului pentru a fuziona cu un cadru mai larg oferit de câmpul conștiinței. Atunci…putem spune că am aderat la Unitate, iar deciziile noastre vizează binele comun pentru că putem înțelege mai multe puncte de vedere.

Te invit să citești cărțile lui David Hawkins pentru a înțelege nivelele de conștiință și transcenderea lor!

Îți multumesc!

 

 

Articolul precedentFemeia interioară vs. Bărbatul interior
Articolul următorRefuzul iubirii
Eu sunt Rodica Iancu, life coach, terapeut theta healing și am o practică de peste 16 ani în consiliere individuală și de grup, coaching și terapii alternative (theta healing, regresii în alte vieți, consiliere spirituală). Datorită muncii mele în domeniul spiritual, am dezvoltat mai multe instrumente și metode de creștere a nivelului de conștiință, fapt care ajută la dezvoltarea puterii de creație și la restabilirea echilibrului și armoniei. Deși eu am lucrat în mai multe domenii, având job-uri multiple, au trecut mulți ani până să realizez faptul că încercam tot timpul să satisfac nevoile altora și să îndeplinesc dorințele lor, muncind foarte mult într-o direcție greșită pentru mine, o direcție impusă de alții. Aceeași situație se întâmpla și pe plan personal, unde lăsam tot timpul de la mine ” Ca să fie bine !” Cred că se regăsesc mulți oameni în această schemă, unde senzația principală este că – cu cât rezolvi mai multe probleme cu atât apar mai multe, iar asta se întâmplă deoarece controlul este la altcineva, fiind setați din copilărie să ne focalizăm pe nevoile altora, renunțând la ale noastre, doar din dorința de a ajuta sau de a asculta. Doar că povestea se poate rescrie,… ușor, ușor, învățând cum este să-ți stabilești propriul rol, cel care cu adevărat ți se potrivește.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.