Comunicare vs. Manipulare

0
613

Te salut cu respect dragă cititorule și îți spun că în viața ta orice cuvânt contează, și asta  pentru că felul cum tu îl rostești vibrează și generează o energie care reprezintă amprenta ta personală, o amprentă care se reflectă în orice experiență de viață pe care tu o creezi s-au la care îți aduci aportul. Comunicarea este abilitatea cea mai de preț atunci când dorim să ne integrăm complet în orice tip de societate, cu o condiție – Să cunoaștem regulile și tipul de limbaj preferat de membrii acelei societăți. Însă dacă vrei să-ți integrezi sinele în viața ta, să trăiești în armonie și cu tine și cu ceilalți este important să cunoști regulile și legile Universului, comunicarea fiind una autentică și nu una de conveniență, diferența constând în motivație.

Astfel, dacă pentru acceptarea într-un grup social este important să respecți interesele unor persoane cheie și o anume ierarhie care te poate priva pe tine de anumite beneficii, cel putin pentru un timp, atât cât trebuie să dovedenți că ai valoare și te supui întocmai regulilor altora, fie ele și absurde, …în cazul integrării Sinelui, tot ce ai de făcut este să îți asculți sufletul, să faci ce-ți dictează el….și să spui clar ceea ce gândești, dar mai ales ceea ce simți. În felul acesta te plasezi armonie cu Universul și cu ceilalți, care la acel moment sunt aliniați cu sufletul lor, iar modul de acțiune este definit de sincronicitate, o stare care poate deveni amprenta ta sau cel puțin un indiciu că te raportezi corect la viață și la Univers.
Sincronicitatea reflectă raportul corect dintre a vrea si a putea. Prima noțiune depinde de propria persoana, iar a doua depinde si de altii pentru că atunci când știi ce vrei, vor afla și alții care vin să te ajute, ei pe tine…tu pe ei.
Așadar, creează un raport corect cu universul și atunci vei simți că ești auzit și ascultat,…..dar mai ales înțeles.
Dacă simți că te repeți în ceea ce spui fără să ai vreun rezultat…cu siguranță nu există un raport corect între tine și celălalt. Comunicarea are nevoie de un context pentru a fi eficientă, iar acesta se creează prin intenții clare care impun atât momentul cât și persoana potrivita, altfel comunicarea se transformă în manipulare, raportul fiind defectuos.

Articolul precedentPredarea Karmei și rolul copiilor
Articolul următorFemeia interioară vs. Bărbatul interior
Eu sunt Rodica Iancu, life coach, terapeut theta healing și am o practică de peste 16 ani în consiliere individuală și de grup, coaching și terapii alternative (theta healing, regresii în alte vieți, consiliere spirituală). Datorită muncii mele în domeniul spiritual, am dezvoltat mai multe instrumente și metode de creștere a nivelului de conștiință, fapt care ajută la dezvoltarea puterii de creație și la restabilirea echilibrului și armoniei. Deși eu am lucrat în mai multe domenii, având job-uri multiple, au trecut mulți ani până să realizez faptul că încercam tot timpul să satisfac nevoile altora și să îndeplinesc dorințele lor, muncind foarte mult într-o direcție greșită pentru mine, o direcție impusă de alții. Aceeași situație se întâmpla și pe plan personal, unde lăsam tot timpul de la mine ” Ca să fie bine !” Cred că se regăsesc mulți oameni în această schemă, unde senzația principală este că – cu cât rezolvi mai multe probleme cu atât apar mai multe, iar asta se întâmplă deoarece controlul este la altcineva, fiind setați din copilărie să ne focalizăm pe nevoile altora, renunțând la ale noastre, doar din dorința de a ajuta sau de a asculta. Doar că povestea se poate rescrie,… ușor, ușor, învățând cum este să-ți stabilești propriul rol, cel care cu adevărat ți se potrivește.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.