Așteptările sunt linkurile dintre intenții, legăturile dintre oameni

0
877

Atât în contextul actual cât și în orice alt context, așteptările pozitive se comportă ca niște vitamine pentru psihicul nostru și pentru conștiința de grup. În plan energetic așteptările sunt linkurile dintre intenții și legăturile nevăzute dintre oameni. Noi le dezvoltăm sau le reprimăm, prin înțelegerea realității sau prin negarea ei. Așteptările noastre pozitive pot fi un dar, ele creează pentru alții ….dacă sunt oferite necondiționat și primite de acele persoane care ne percep telepatic, aceștia începând să acționeze în direcția stabilită de aceste așteptări.
Când avem așteptări de la cineva noi investim o parte din suflet, de aceea se spune “să nu avem așteptări” – pentru a nu suferi, dar eu spun “să avem așteptări pozitive de la viață și realiste de la oameni”.
E important să evităm dezvoltarea de așteptări negative pentru oamenii care nu vor să ai așteptări. Aceștia evita, în general, legăturile stabile și asumate, pentru că nu vor să dezamăgească sau nu vor să investească nici material, dar nici emoțional.

Cu mult timp în urmă am cunoscut un individ care obișnuia să întrețină mai multe relații în paralel, pentru că fiecare parteneră avea ceva de oferit. De fiecare dată când vreuna din partenere punea problema unui tip angajament de la el, bărbatul dădea replica ”Nu trebuie să ai așteptări” argumentând cu fel de fel de replici izvorâte dintr-o falsă înțelepciune și o spiritualitate incompletă devenită mască pentru un caracter meschin. Astfel, persoana avea o prietenă la care stătea, o alta cu care dezvolta relații sociale importante pentru el, apoi relații pe la joburile temporare și tot așa pe unde mai mergea…., răspunsul lui fiind mereu același ”dacă vrei să fii fericită, nu trebuie să ai așteptări”. De fapt acest tip de egoism este o cursă pentru că orice tip de răspuns egotic pe care ajungi să-l dai în mod repetitiv…se trasformă într-o etichetă socială care ți se lipește pe frunte cu litere mari de tipar vizibile de la o poștă pentru orice persoană cu care vrei să interacționezi. Astfel, bărbatul mergând să se angajeze la porțile diverșilor angajatori, mesajul din frunte striga amenințător – DE LA MINE SĂ NU AI AȘTEPTĂRI !!!! și uite așa bărbatul nu realiza de ce este mai mereu refuzat de la joburi care i se potriveau sau pe care le merita, în ciuda calitățiilor lui în dezvoltarea cărora investise mai mult decât era cazul.

De aceea, eu spun mereu că este bine să ai așteptări, dar să eviți persoanele care nu vor să ți le recunoască, să oferi necondiționat tot ceea ce poți și să-ți exprimi continuu preferința de a primi orice consideri tu că ți se potrivește, fără să-ți negi nevoile printr-o convingere de gelul ”E bine să nu ai așteptări” .

Exercițiu : exprimă-ți în scris ce așteptări ai tu de la viață în această perioadă, ajută contextul actual cu energia ta pozitivă, prin așteptările tale de la cercetători, doctori și autorități

Te invit să citești cărțile lui David Hawkins pentru a înțelege nivelele de conștiință și transcenderea lor

Îți mulțumesc!

Articolul precedentIdentificarea nevoilor
Articolul următorconexiunea în interes
Eu sunt Rodica Iancu, life coach, terapeut theta healing și am o practică de peste 16 ani în consiliere individuală și de grup, coaching și terapii alternative (theta healing, regresii în alte vieți, consiliere spirituală). Datorită muncii mele în domeniul spiritual, am dezvoltat mai multe instrumente și metode de creștere a nivelului de conștiință, fapt care ajută la dezvoltarea puterii de creație și la restabilirea echilibrului și armoniei. Deși eu am lucrat în mai multe domenii, având job-uri multiple, au trecut mulți ani până să realizez faptul că încercam tot timpul să satisfac nevoile altora și să îndeplinesc dorințele lor, muncind foarte mult într-o direcție greșită pentru mine, o direcție impusă de alții. Aceeași situație se întâmpla și pe plan personal, unde lăsam tot timpul de la mine ” Ca să fie bine !” Cred că se regăsesc mulți oameni în această schemă, unde senzația principală este că – cu cât rezolvi mai multe probleme cu atât apar mai multe, iar asta se întâmplă deoarece controlul este la altcineva, fiind setați din copilărie să ne focalizăm pe nevoile altora, renunțând la ale noastre, doar din dorința de a ajuta sau de a asculta. Doar că povestea se poate rescrie,… ușor, ușor, învățând cum este să-ți stabilești propriul rol, cel care cu adevărat ți se potrivește.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.