Arta de a ierta

0
1035
Iertarea este o artă atunci când vorbim de restabilirea unui raport echitabil bazat pe recunoașterea valorii ambelor părți, fie că vorbim de cupluri, de parinte- copil sau de orice alt tip de parteneriat. Este esențial să iertam o persoană care ne-a jignit sau umilit, dar este important să-i oglindim și comportamentul negativ, ofensându-i ego-ul, la rândul nostru, pentru a intoarce energia către sursa ei.
Nici-o iertare nu se produce dacă le păstrăm energia negativă în sufletul nostru, ci mai degrabă o umilință care crește cu timpul, până învățăm să le-o dăm înapoi.
Așadar, energia trebuie eliminată pentru ca cel care a proiectat-o să și-o asume, să înțeleagă unde greșește și să suporte consecințele, iertand la rândul său, prin faptul că suportă cu smerenie propriul comportament.
Abia apoi există o baza sănătoasă pentru restabilirea oricărui tip de relație sau pentru încheierea ei într-un mod corect.
Terminarea naturală a unei relații presupune să nu te cari cu un bagaj emoțional în următoarea relație, ci să stai, să te clarifici ce ai de luat și ce ai de dat înapoi, referindu-ne aici la emoții reziduale. În primul rând, ne clarificăm emoțiile și apoi putem să facem partajul, dacă este cazul. Vom observa cum din discuțiile conflictuale anumite afirmații sunt amintiri din copilărie, pe acelea le ștergem ca dintr-un calculator care necesită un update și continuăm procesul până nu mai este nimic de reproșat.
Te invit să citești cărțiile scrise de David Hawkins pentru a înțelege cum putem renunța la aceste atitudini negative, pentru a evolua constant și într-un mod controlat.
Îți mulțumesc!
Articolul precedentIubirea ascunsă
Articolul următorFurturile energetice
Eu sunt Rodica Iancu, life coach, terapeut theta healing și am o practică de peste 16 ani în consiliere individuală și de grup, coaching și terapii alternative (theta healing, regresii în alte vieți, consiliere spirituală). Datorită muncii mele în domeniul spiritual, am dezvoltat mai multe instrumente și metode de creștere a nivelului de conștiință, fapt care ajută la dezvoltarea puterii de creație și la restabilirea echilibrului și armoniei. Deși eu am lucrat în mai multe domenii, având job-uri multiple, au trecut mulți ani până să realizez faptul că încercam tot timpul să satisfac nevoile altora și să îndeplinesc dorințele lor, muncind foarte mult într-o direcție greșită pentru mine, o direcție impusă de alții. Aceeași situație se întâmpla și pe plan personal, unde lăsam tot timpul de la mine ” Ca să fie bine !” Cred că se regăsesc mulți oameni în această schemă, unde senzația principală este că – cu cât rezolvi mai multe probleme cu atât apar mai multe, iar asta se întâmplă deoarece controlul este la altcineva, fiind setați din copilărie să ne focalizăm pe nevoile altora, renunțând la ale noastre, doar din dorința de a ajuta sau de a asculta. Doar că povestea se poate rescrie,… ușor, ușor, învățând cum este să-ți stabilești propriul rol, cel care cu adevărat ți se potrivește.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.