Alcoolismul – efectul unui destin întors

0
1020

Dependenta de alcool este una dintre cele mai periculoase vicii, mult mai gravă decât dependența de celelalte droguri ilegale. Numai cei care muncesc într-o închisoare observă câte fapte grave se întâmplă de la alcool și câte de la celelalte droguri.

Ideea este că nu orice om care bea alcool are treabă și cu legea penală, dar această problemă indică faptul că în acea familie există bucle temporare. Adică destinul acelor oameni a fost întors către trecut, mai precis către părinți, iar persoana în loc să fie atentă în prezent la partener si la propria viață… este focalizată în spate, pe părinți și pe trecut.

De obicei, când tatăl este iresponsabil, absent sau alcoolic, mama preda din responsabilitatea adulților unuia dintre copii, întorcându-i acestuia atenția către nevoile ei si ale familiei de bază. In felul acesta, copilul, chiar devenit adult, rămâne cu această grija care, cu timpul, se transformă în frustrare pentru că nu reușește să-și pună pe roate propria viață.

Din cauza atenției pe trecut…o astfel de persoană se confruntă adesea cu regrete și vinovații inutile sau anxietate pentru că nu reușește să se uite în față. Ei cred că au greșit mult, fără să realizeze că a fost o programare mentală care poate fi deblocată prin conștientizare și mutarea atenției pe ce se întâmplă în prezent, pe propria viață.

Articolul precedentRelațiile autentice vs. Relațiile karmice
Articolul următorIubire vs. Karmă
Eu sunt Rodica Iancu, life coach, terapeut theta healing și am o practică de peste 16 ani în consiliere individuală și de grup, coaching și terapii alternative (theta healing, regresii în alte vieți, consiliere spirituală). Datorită muncii mele în domeniul spiritual, am dezvoltat mai multe instrumente și metode de creștere a nivelului de conștiință, fapt care ajută la dezvoltarea puterii de creație și la restabilirea echilibrului și armoniei. Deși eu am lucrat în mai multe domenii, având job-uri multiple, au trecut mulți ani până să realizez faptul că încercam tot timpul să satisfac nevoile altora și să îndeplinesc dorințele lor, muncind foarte mult într-o direcție greșită pentru mine, o direcție impusă de alții. Aceeași situație se întâmpla și pe plan personal, unde lăsam tot timpul de la mine ” Ca să fie bine !” Cred că se regăsesc mulți oameni în această schemă, unde senzația principală este că – cu cât rezolvi mai multe probleme cu atât apar mai multe, iar asta se întâmplă deoarece controlul este la altcineva, fiind setați din copilărie să ne focalizăm pe nevoile altora, renunțând la ale noastre, doar din dorința de a ajuta sau de a asculta. Doar că povestea se poate rescrie,… ușor, ușor, învățând cum este să-ți stabilești propriul rol, cel care cu adevărat ți se potrivește.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.